Ar prasminga pirkti kilimą į alergiško asmens kambarį? Paneigiame faktus ir mitus
saus., 2 2024   |   dekoravimo patarimai

Ar prasminga pirkti kilimą į alergiško asmens kambarį? Paneigiame faktus ir mitus

„Vartotojai perka akimis“ – sunku nesutikti su šiuo įsitikinimu. Būtent estetinės savybės daugiausiai lemia tinkamos prekės pasirinkimą. Ne kitaip yra ir perkant kilimą. Pirmiausia žiūrime į spalvą, raštą, tinkamą motyvą, bet vis dažniau atsižvelgiame taip pat į funkcionalumą. Be abejonės, kaip tik alergiški žmonės čia turi didžiausią problemą, nes be estetinių ir praktinių savybių, turi atsižvelgti į savo sveikatą. Taigi koks kilimas pasiteisins alergiško dulkėms ir erkėms asmens bute? Atsakome! 

Veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti perkant kilimą

Daugelis asmenų man, kad labai alergiški dulkėms asmenys turėtų vengti audinių savo bustuose. Laimei, šis įsitikinimas yra klaidingas ir vis dažniau paneigiamas – ir teisingai! Tyrimai įrodo, kad kilimai nesukelia alergijos, o net priešingai, jei tinkamai parinkti bei visada išvalyti gali veikti kaip filtras ir sumažinti dulkių pakilimą į orą.

 Ar prasminga pirkti kilimą į alergiško asmens kambarį?

Saugūs ir netoksiški kilimai

Pats laikas, kad plyteles, parketą ar plokštes papuoštu tinkamu kilimu. Jis suteiks ne tik atitinkamo charakterio, bet taip pat taps draugiška aplinka erkėms. Renkantis tinkamą alergiškam asmeniui kilimą, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į medžiagą, iš kokios jis pagamintas. Alergiški žmonės turi atsisakyti kilimų, pagamintų iš natūralių pluoštų. Stori ir pūkuoti pluoštai tai ideali aplinka dulkių erkėms ir labai sunku jų atsikratyti. Svarbus taip pat kilimo dydis. Jei neturime per daug laiko jo valymui, tuomet tikrai geriau rinktis mažesnio dydžio.

 Ar prasminga pirkti kilimą į alergiško asmens kambarį?

Alergiškiems asmenims siūlome rinktis vinilinius kilimus, kuriuos sudaro dirbtinės medžiagos – PVC  audinys(85%) ir poliesteris ( 15% ). Toks derinys ir ilgų šerių nebuvimas garantuoja nepalankias sąlygas didesnio dulkių kiekio nusodinimui. Viniliniai kilimai dėl savo antistatinių savybių tai taip pat saugus pasirinkimas vaikų kambariui.

Reguliarus kilimo valymas

Tinkamas kilimo pasirinkimas tai ne viskas! Turime nepamiršti reguliariai jį valyti. Vinilinių kilimų privalumas tai, kad juos lengva valyti. Tai svarbu ne tik alergiškų asmenų atveju, bet taip pat ir esant mažiems vaikams. Lygus kilimo paviršius padaro, kad nešvarumai neįsiskverbia gilyn į kilimą, o išsilaiko paviršiuje. Jei norime išvaryti nešvarumus ar visą kilimą, tereikia sudrėkinti šluostę vandenyje su švelniu plovikliu ir nuvalyti ja paviršių. Taip pat verta paminėti, kad viniliniai kilimai taip pat yra atsparūs įvairiems mechaniniams pažeidimais, t.y. tempimui, plyšimui ar lenkimui. Taip pat jie atsparūs drėgmei, todėl jie gali būti naudojami tiek alergiško asmens kambaryje, tiek virtuvėje ar vonios kambaryje.

Įvairūs antialerginių kilimų dizainai ir spalvos

Jei mūsų vaikas yra alergiškas dulkėms, neprivalome atsisakyti kilimo. Tačiau turime žinoti ko ieškoti ir išmintingai išsirinkti tinkamą kilimą. Dabar kilimų vaikų kambariui pasirinkimas yra itin įvairus. Gamintojų asortimente galima rasti įdomių raštų ir formų kilimų, o viskas tam, kad vaikas galėtų laimingai ir maloniai leisti laiką savo kambaryje.

 Ar prasminga pirkti kilimą į alergiško asmens kambarį?

Gerai parinktas kilimas gali padaryti stebuklus – suteiks jaukumo, pabrėš interjero charakterį bei savininko pomėgius ar stilių. Marokietiškas, mozaikos, vintage, o gal geometriniai raštai? Pasirinkimas platus, todėl kilimo pirkimui, kuris idealiai derės prie likusio interjero, o taip pat bus saugus mūsų sveikatai, saugiau skirti šiek tiek daugiau laiko.