Lauko kilimai – ką reikia atminti perkant kilimą į balkoną, terasą ar sodą? Praktiškas mini vadovas
saus., 2 2024   |   Tendencijos ir įkvėpimai

Lauko kilimai – ką reikia atminti perkant kilimą į balkoną, terasą ar sodą? Praktiškas mini vadovas

Gražūs ir originalūs kilimai visada buvo pageidaujami mūsų interjere. Šie madingi priedai be savo estetinių savybių suteikia mūsų kojoms komforto pojūtį. Panašiai yra ir su lauko kilimais. Todėl jau nestebina faktas, kad jie mielai laukiami ne tik terasoje, verandoje ar balkone, bet vis dažniau sutinkami ir sode. Lauko kilimai dažniausiai perkami įsigyjant kokius nors kitus pirkinius – pvz. sodo baldus ar augalus. Ir būtent pastarųjų prekių pasirinkimas užima daugiausiai laiko. Kai ateina laikas rinktis kilimą, daugelis iš mūsų pirmiausia susikaupia ties spalvą, raštą ir dydį, o praktinės funkcijos nueina į kitą planą. Taigi į ką reikia atsižvelgti renkantis tinkamą lauko kilimą? Kaip pasirinkti kilimą, kuris tarnaus mums daug sezonų? Susipažinkite su atsakymais į svarbiausius klausimus ir teisingai pasirinkite.

Ar kilimas balkone ir terasoje tai gera idėja?

Balkonas, terasa, sodas – visos šios vietos asocijuojasi mums su maloniomis poilsio akimirkomis. Nepriklausomai nu to, ar susitinkame ten su savo artimaisiais, ar patys ten leidžiame daug laiko ilsėdamiesi su kavos puodeliu arba gera knyga – turime pasirūpinti, kad ši vieta taip pat puikiai atrodytų, kaip ir kitas mūsų vidaus dizainas. Stilingi baldai bei gėlės – tai dekoro pagrindas, kurį puiku būtų papildyti madingu ir praktišku kilimu. Lauko kilimų pasirinkimas yra labai platus, pradedant nuo raštų ar spalvų, baigiant svoriu ar dydžiu. Priešingai nei atrodo, dauguma gražiai atrodančių kilimų neatlieka pagrindinių ir praktinių funkcijų, tokių kaip pvz. patvarumas ir atsparumas drėgmei bei nešvarumams.

Lauko kilimai – ką reikia atminti perkant kilimą į balkoną, terasą ar sodą

Papuoškite savo terasą stilingu ir funkcionaliu viniliniu kilimu

Negražios grindys ir betoninės plokštės balkone ar terasoje tai dažniausiai impulsas įsigyti kilimą. Jis taip pat pravers situacijoje, kai daug laiko leidžiame gryname ore su savo pažįstamais ir vaikais. Galiausiai turime pasirūpinti tuo, kad būtų gražu ir jauku, bet taip pat atsižvelgti į praktines savybes. Kodėl būtent viniliniai kilimai tai pataikymas į dešimtuką?! Atsakymas paprastas – jungia savyje aukščiausią gamybos kokybę, o nuostabios spalvos ir motyvai sudaro gražią jų apdailą.

Matmenys, spalvos, raštas, medžiaga… – kokį kilimą išsirinkti?

Savo paieškas reikia pradėti nuo medžiagos, iš kurios kilimas pagamintas. Pirmiausia nerekomenduojame pirkti kilimų į balkoną ar sodą, kurie pagaminti iš natūralių pluoštų. Jie neatsparūs oro sąlygoms (karštoms dienoms ar lietui), o tai pagrindinė savybė, į kurią turėtume atkreipti dėmesį renkantis kilimą į lauko patalpas. Rekomenduojame rinktis kilumus, kurie sudaryti iš dirbtinių medžiagų, pvz. poliesterio derinys, padengtas pintu PVC. PVC kilimai atsparūs ne tik oro sąlygoms, bet taip pat mechaniniams pažeidimams. Be to, neturėsime problemų greitai ir efektyviai nuvalyti nuo jų paviršiaus nešvarumus. Dėl jų pasirinkimo, be kokybės, lemia faktas, kad jie malonūs prisilietimui – tai tikrai bus malonus atsipalaidavimas ir poilsis mūsų kojoms – bei platus spalvų ir raštų pasirinkimas.

Lauko kilimai – ką reikia atminti perkant kilimą į balkoną, terasą ar sodą

Originalumas ir nesenstanti mada

Kilimo patiesimas sode ar balkone neturėtų sukelti problemų. Galima tam skirti nedidelę laisvos erdvės dalį, pvz. prie poilsio baldų ir po gėlių vazonais arba uždengti visas grindis. Viskas priklauso nuo jau įrengtos erdvės ir Jūsų pageidavimų. Tačiau nuo plataus raštų ir spalvų pasirinkimo gali šiek tiek apsisukti galva. Pasirinkimui turime originalius geometrinius, rytietiškus, marokietiškus ar boho raštus. Vintage bei loft stiliaus viniliniai kilimai taip pat yra labai populiarūs. Jei Jums patinka neįprasti ir spalvoti raštai, tikrai rasite kažką sau. O jei norite šiek tiek prislopinti savo spalvotą erdvę, pasirinkite vienspalvį kilimėlį. Tik atminkite, kad vinilinis kilimas turi derėti prie kitų terasos dekoracijų ir baldų.